W trakcie Warsaw Wine Experience 2019 oficjalną premierę będzie mieć 4. wydanie cenionej książki Kevina Zraly’ego „Kurs wiedzy o winie”. Do dziś jest to najlepiej sprzedająca się książka poświęcona tematyce wina (ponad 3 miliony sprzedanych egzemplarzy!). Nowe wydanie to 450 stron rzetelnej wiedzy o winie, podanej w przystępnej i atrakcyjnej formie, pełnej ciekawostek i anegdot. Bieżące wydanie zostało dodatkowo poszerzone o rozdział dotyczący win polskich, którego autorem jest Wojciech Bońkowski, wydawca portalu Winicjatywa.pl i kwartalnika „Ferment”.

Kevin Zraly o winie mówi i pisze jak nikt wcześniej. To uczyniło go czołowym popularyzatorem kultury wina na świecie. Jego żywy i przystępny sposób przekazywania wiedzy sprawił, że „Kurs wiedzy o winie” stał się w ciągu ostatnich trzydziestu lat nieodzownym i ulubionym podręcznikiem każdego pasjonata win. Na kartach tej książki autor dokonuje swoistej „demistyfikacji” każdego aspektu rozległej wiedzy o winie: począwszy od odmian winorośli, poprzez techniki winifikacji, różne typy i style win, prawidłowy sposób odczytywania etykiet, aż po tajniki 60-sekundowej degustacji, umożliwiającej prawidłową ocenę smakowanego właśnie wina. Jednocześnie „Kurs wiedzy o winie” to książka zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych miłośników wina.

Począwszy od słynnych win czerwonych z Bordeaux i Kalifornii, a skończywszy na wytyczających nowe szlaki białych winach z Nowej Zelandii i ze stanu Nowy Jork, książka przynosi dokładne mapki każdego z prezentowanych regionów, malownicze fotografie, obfitość tabel i infografik, wzmianki o ponad 700 winach z całego świata, reprodukcje etykiet (by pomóc nam znaleźć te „właściwe” wina) oraz komentowane degustacje, zamykające każdy z rozdziałów. Smakoszy zainteresują zestawienia najlepszych roczników, jak również krótkie, ale treściwe wskazówki na temat komponowania win z potrawami. Nie zabrakło odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, jak również quizów podsumowujących poszczególne rozdziały.

Obecne – zaktualizowane i rozszerzone – wydanie książki zawiera nowe lekcje, opracowane osobno dla Nowej Zelandii, Australii i Południowej Afryki oraz dla win musujących czy wzmacnianych. Redakcja merytoryczna Wojciecha Bońkowskiego, uznanego w Polsce autorytetu winiarskiego, jest gwarantem jakości i fachowości przekładu. Wojciech Bońkowski jest również autorem rozdziału poświęconego winom polskim, które wzbogaca polską edycję publikacji.

Lektura kolejnego wydania „Kursu wiedzy o winie” dostarczy czytelnikowi wszelkich narzędzi, niezbędnych do samodzielnego odkrywania najbardziej odpowiadających mu win oraz świadomego delektowania się nimi od święta i na co dzień!

Książka dostępna wyłącznie w sprzedaży wysyłkowej! Istnieje możliwość personalizacji obwoluty i skomponowania niebanalnego korporacyjnego upominku. Więcej na: www.kevin-zraly-kurs.pl.

Publikacji patronują: „Ferment”, „Food Service”, KUKBUK, OuiChef.pl, Winicjatywa.pl, Vinisfera.pl

Oficjalna premiera: 27.10.2019 r.

Zobacz również

Tekst otwarty Tylko on-line nr 66/2019

PROCON/POLZAK 2019 [relacja]

konf.jpg

PROCON/POLZAK 2019 to konferencja z wypełnionym po brzegi wystąpieniami krajowych i zagranicznych prelegentów programem, licznymi formami wspierającymi networking i wymianę doświadczeń oraz z organizacją na najwyższym poziomie.

Czytaj więcej

Cheap prediction

MC_66_93.jpg

AI may be best understood as ‘cheap prediction’. But while it’s a useful input to decisions, people will still be needed

Czytaj więcej
Tekst otwarty nr 66/2019

Kryzys twórczy

Nie ukrywam, że bieżące wydanie f+c długo musiało czekać na tekst otwierający. Wynikało to z faktu, że piszący te słowa zwlekał z decyzją, w jakim kierunku powinna podążyć myśl przewodnia wstępniaka. A że w głowie gonitwa myśli, a dodatkowo czas wyjątkowy, to nic dziwnego, że tekst rodzi się w bólach i w asyście pohukiwań sekretarzy redakcji, redaktorów, grafików i korektorów (drukarze jeszcze nie dzwonią). Już czas!

Czytaj więcej

Numer bieżący

Polecamy

Przejdź do

Partnerzy

Reklama